Fešta - brodovi

J edna od zanimljivosti Kukljice su i njezini pjesnici, kao što su Tomislav Meštrić, Tomislav Maričić Kukljičanin, Karlo Bačić. Želite li se obogatiti novim saznanjima o otočkom svijetu, upoznajte ljepotu čakavske riječi na jednoj od večeri poezije koje se organiziraju pod nazivom "Čakavska besida". Kao uspomenu na ljetni odmor na otoku, kući možete ponijeti i originalan suvenir - zbirku pjesama čakavske poezije.

Među značajnije kulturne manifestacije ubrajaju se:

ribarske feštice
fešta "Gospe od Sniga"
izložbe umjetničke fotografije domaćih i inozemnih umjetnika
večer čakavske poezije - pjesnička večer kukljiških pjesnika i njihovih gostiju
nastup KUD - ova i folklornih skupina na otvorenom

M eđunarodna izložba umjetničke fotografije "Otok i more"

Posebna vrijednost ove izložbe je u konstantnom podizanju kvalitete izloženih fotografija i prijavljenih autora. Njezin međunarodni značaj i vrijednost leži u različitosti motiva i sudjelovanju autora iz 31 zemlje širom svijeta (preko 1.600 radova u svim tehnikama i temama). Izložba se od početka održava pod pokroviteljstvom International Federation of Photographic Art (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Hrvatskog udruženja fotografa iz Zagreba i Ureda za tehničku kulturu Zadarske županije.

INFO: Gosp. Ante Jaša foto-klub-kornat@zd.hinet.hr

M eđunarodna likovna kolonija u Kukljici

Jedna je od nekoliko umjetničkih kolonija na prostoru Zadarske županije. Glavni motivi su otočni svijet i njegovi krajolici koji predstavljaju jedinstveni čarobni spoj oblika, boja i svjetla. Pridružite nam se kao i ostali umjetnici iz Slovenije, Italije, Bugarske, Ukrajine i Hrvatske u proteklih pet godina.

Slika Adel Seyoun
Adel Seyoun
Slika Barbara Demsar
Barbara Demšar
Slika Miran Kordez
Miran Kordež
Slika Manja Vadla
Manja Vadla
Slika S. Majkus
S. Majkus
Slika Vladimir Bačić
Vladimir Bačić
Slika A. Perko
A. Perko
Slika A. Perko
A. Perko
Slika Davorin Rojc
Davorin Rojc