Otok Ugljan

 

Register
Srijeda Siječanj 24, 2018

Otok Ugljan  52 km2 i 75 km razvedene obale leži preko puta Zadra od kojeg ga dijeli samo 3 NM široki Zadarski kanal. Prekriven je zelenim borovim šumama, makijom, smokvama, vinovom lozom i prije svega maslinama.

Generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo, a 2000 godina tradicije u maslinarstvu ostavilo je stotine tisuća stabala maslina od kojih se dobiva ulje izuzetne kvalitete i arome. Cijelom sjeveroistočnom stranom otoka u prirodnim uvalama nižu se ribarska i turistička mjesta od kojih su najpoznatija Kukljica, Kali, Preko i Ugljan. Druga strana otoka je uglavnom strma i nenastanjena i s pripadajućim uvalama, otocima i bogatim podmorjem pravi je izazov za ronioce i sportske ribolovce. Naročito su atraktivni prostori uvala Velika i Mala Lamjana te Sabuša na krajnjem jugozapadu. Brdovita ali pitoma unutrašnjost ispresjecana je brojnim stazama pogodnim za šetnje i biciklističke ture...

 

Ljubitelji mediteranskih pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno upečatljiva ona s venecijanske utvrde Sv. Mihovila iz 13. st. O ranom boravku čovjeka na ovom prostoru svjedoče ostaci iz rimskog doba, starohrvatske crkvice, samostani, kamena otočka arhitektura, te brojni ljetnikovci.  Više od 2500 sunčanih sati godišnje, kamene i pješčane plaže, čisto more, različite mogućnosti smještaja gastro doživljaj i dobre trajektne veze sa Zadrom i Biogradom samo su neki od razloga za posjet i boravak na ovom otoku.

View the embedded image gallery online at:
http://kukljica.hr/index.php/ugljan-pasman#sigProGalleria485a129fdd

Klima

 

Dobrodošlica

 • tab 1

   

  Kukljica


  Dobrodošli!
  Dragi gosti i prijatelji,
  Dobrodošli na web stranice TZ Kukljica! Izuzetna nam je čast pozdraviti Vas u ime turističkih djelatnika Kukljice, mjesta s dugogodišnjom turističkom tradicijom.
  Nadamo se da ćete tražeći idealno mjesto za opuštanje i odmor pronaći upravo nas.

  Šarm  i nove vizure Kukljice kao i ljubazni domaćini potrudit će se da Vaš boravak bude ispunjen doživljajima jedinstvenog otočkog svijeta.
  Posjetite nas, osjetite ljepote netaknute otočne prirode i provedite najljepše trenutke svog odmora boraveći u ovom malom mjestu za veliki odmor!

 •