O Kukljici

 

Register
Srijeda Siječanj 24, 2018

Ciao Ciao

Pizzeria i slastičarna "Ciao Ciao" nalazi se u centru Kukljice, u ugodnom ambijentu s prekrasnim pogledom na morsku obalu i luku. Već duži niz godina uspješno poslujemo i nudimo:


- pizze
- kave
- alkoholna i bez alkoholna pića
- razne vrste sladoleda

- voćne kupove

- banana split

 

Pozivamo vas da nas posjetite i okusite naše proizvode.

 

 

Pizzeria Ciao Ciao
++385 98 223 732
++385 98 9278 549
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

ciao-ciao_1m.jpg ciao-ciao_2m.jpg ciao-ciao_3m.jpg ciao-ciao_4m.jpg
ciao-ciao_9m.jpg ciao-ciao_6m.jpg ciao-ciao_7m.jpg ciao-ciao_8m.jpg
ciao-ciao_13m.jpg ciao-ciao_10m.jpg ciao-ciao_11m.jpg  

Opće informacije

Pozivni broj za Hrvatsku: 00385

 

Potrebne putne i osobne isprave:
Putovnica, osobna iskaznica ili neke druge međunarodno priznate isprave. Turisti u Hrvatskoj mogu boraviti do tri mjeseca.
Za više informacija: Ministarstvo vanjskih poslova RH

 

Nacionalni praznici:
1. siječnja - Nova godina; 6. siječnja - Sveta Tri kralja; Uskrs i Uskrsni ponedjeljak; 1. svibnja - Praznik rada; 30. svibnja - Tijelovo; 22. lipnja - Dan antifašističke borbe; 25. lipnja - Dan državnosti; 5. kolovoza - Dan domovinske zahvalnosti; 15. kolovoza - Velika Gospa; 8. studenog - Dan hrvatske neovisnosti 1. studenoga - Svi Sveti; 25. i 26. prosinca - Božićni blagdani

 

Novac i plaćanje:
Nacionalna valuta je hrvatska kuna (skraćenica KN). U   opticaju su novčanice od 10, 20, 50, 100, 200, 500 i 1000     kn, kovanice od 1, 2, 5, 10, 20, 50 lipa i 1, 2 i 5 kuna
    (1 kuna = 100 lipa). Strana valuta se mijenja u ovlaštenim   mjenjačnicama (bankama, hotelima, pošti,  turističkim agencijama) prema važećoj tečajnoj listi (s ili bez provizije). Bezgotovinsko plaćanje: Plaćanje u trgovinama, restoranima i svugdje gdje su istaknute oznake kreditnih kartica (Diners, American Express, Eurocard/Mastercard, Visa) i Euročekovi. Tečajnu listu pogledajte na: www.hnb.hr

 

Benzinske postaje:
Nalazi se u Preku na trajektnom pristaništu
- tankiranje vozila i brodova. +385 91 497 1321

Benzinska postaja nalazi se i u Zaglavu na Dugom otoku.

 

Ambulante:
Ambulante se nalaze u mjestima Preko (023 286 181), Kali (023 281 143), Kukljica (023 373 827) i Ugljan (023 288 101). Ambulante se nalaze i na drugim otocima: na Dugom otoku (Sali i Žman), Istu, Olibu i Molatu.

 

Lučka kapetanija:
Lučka kapetanija se nalazi u Zadru (+385 23 254 888) .

 

Poštanske usluge:
Radno vrijeme poštanskih ureda na Ugljanu  prilagođeno je potrebama turista, a u svim se uredima vrše usluge mijenjanja stranih valuta i isplata po Maestro, Visa, Diners i Eurocard/MasterCard karticama. U njima možete kupiti i razglednice, tipizirane omotnice i dopisnice, filatelistička izdanja Hrvatske pošte, T - MOBILE, VIP , TELE2 bonove, turističke karte i dr.

 

 

 

 

Gastro

 

Konobe i pizzerie 

 

 

 Restorani i Caffe barovi

 

 Stari Mlin
++385 23 373 304
  Pizzeria Ciao Ciao
++385 98 223 732
++385 98 9278 549
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 Pizzeria Zaglav
++385 23 373 585    

Slastičarna Hajduk +385 23 373 367
Caffe Fox ++385 23 373 633
Caffe Jadre ++385 98 331 780
Caffe Panon ++385 23 373 681
Caffe Orion ++385 23 373 303

 

U našim restoranima i konobama doživjet ćete ugodu obiteljske atmosfere, toplinu ljubaznih domaćina koji će Vam brojne dalmatinske specijalitete počev od ribe, rakova, školjki i ostalih morskih delicija pa do mesnih pripremiti na najbolji mogući način uz domaće masline, maslinovo ulje sve izuzetno visoke kvalitete a nadasve prirodno i autohtono.
 

 

Kako do nas

Iako otočna turistička destinacija, dodatni poticaj za dolazak u Kukljicu i na otok Ugljan predstavlja njegova dobra prometna povezanost sa Zadrom i Biogradom, kao i blizina europskih emitivnih turističkih tržišta.

 

PROMETNA POVEZANOST
Cestom i trajektom preko Preka na otoku Ugljanu Kukljica je povezana sa Zadrom, s mogućnošću korištenja vlastitog prijevoza ili javnim prijevozom koji je organiziran autobusima. Vrlo značajnu ulogu igra most koji premošćava Uvalu Ždrelašćica i povezuje otoke Ugljan i Pašman. Preko Pašmana je organiziran javni prijevoz autobusima i trajektom koji iz Tkona povezuje otok Pašman, najkraćom relacijom s Biogradom.

 

-Osobnim automobilom
Iz Austrije i Mađarske preko Zagreba, Zadra ili Biograda
Iz Italije preko Rijeke, Zadra ili Biograda iz Zadra se putuje trajektom za Preko (otok Ugljan), a iz Biograda trajektom za Tkon ( otok Pašman).
Preko - Kukljica 5 km     Kukljica - Tkon 25 km

 

Udaljenosti od Zadra:
Split 169 km         Budapest   708 km
Rijeka 224 km         Milano   736 km
Zagreb 288 km         München   799 km
Trst 305 km         Stuttgart   1014 km
Dubrovnik    377 km         Zürich   1029 km
Graz 524 km         Berlin   1404 km
Wien 707 km         Paris   1687 km

 

-Brodom
Domaćim linijama iz pravca Rijeke ili Dubrovnika u Zadar www.jadrolinija .hr
Iz Italije međunarodnim linijama Ancona-Zadar i Ancona-Split www.sem.hr www.adriatica.it

-Vlakom
Iz svih europskih destinacija preko Zagreba do Željezničkog kolodvora u Zadru i dalje trajektom za Preko ili Tkon i autobusom u Kukljicu.

-Avionom
Iz svih destinacija širom svijeta preko Zagreba i Splita ili izravno u zadarsku zračnu luku Zemunik, dalje trajektom za Preko ili Tkon i autom / autobusom u Kukljicu.

Kultura i zabava

Među značajnije kulturne manifestacije ubrajaju se:

 • ribarske feštice
 • fešta "Gospe od Sniga"
 • izložbe umjetničke fotografije domaćih i inozemnih umjetnika
 • večer čakavske poezije - pjesnička večer kukljiških pjesnika i njihovih gostiju
 • nastup KUD - ova i folklornih skupina na otvorenom

 

Jedna od zanimljivosti Kukljice su i njezini pjesnici, kao što su Tomislav Meštrić, Tomislav Maričić Kukljičanin, Karlo Bačić. Želite li se obogatiti novim saznanjima o otočkom svijetu, upoznajte ljepotu čakavske riječi na jednoj od večeri poezije koje se organiziraju pod nazivom "Čakavska besida". Kao uspomenu na ljetni odmor na otoku, kući možete ponijeti i originalan suvenir - zbirku pjesama čakavske poezije .

 

Međunarodna izložba umjetničke fotografije "Otok i more"

      Posebna vrijednost ove izložbe je u konstantnom podizanju kvalitete izloženih fotografija i prijavljenih autora. Njezin međunarodni značaj i vrijednost leži u različitosti motiva i sudjelovanju autora iz 31 zemlje širom svijeta (preko 1.600 radova u svim tehnikama i temama). Izložba se od početka održava pod pokroviteljstvom International Federation of Photographic Art (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Hrvatskog udruženja fotografa iz Zagreba i Ureda za tehničku kulturu Zadarske županije.
INFO: Gosp. Ante Jaša Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Međunarodna likovna kolonija u Kukljici

Jedna je od nekoliko umjetničkih kolonija na prostoru Zadarske županije. Glavni motivi su otočni svijet i njegovi krajolici koji predstavljaju jedinstveni čarobni spoj oblika, boja i svjetla. Pridružite nam se kao i ostali umjetnici iz Slovenije, Italije, Bugarske, Ukrajine i Hrvatske u proteklih pet godina.

 

Adel Seyoun

Barbara Demšar 

Davorin Rojc

Miran Kordež

Manja Vadla

S. Majkus

Vladimir Bačić

A. Perko

A. Perko

 

 

Klima

 

Dobrodošlica

 • tab 1

   

  Kukljica


  Dobrodošli!
  Dragi gosti i prijatelji,
  Dobrodošli na web stranice TZ Kukljica! Izuzetna nam je čast pozdraviti Vas u ime turističkih djelatnika Kukljice, mjesta s dugogodišnjom turističkom tradicijom.
  Nadamo se da ćete tražeći idealno mjesto za opuštanje i odmor pronaći upravo nas.

  Šarm  i nove vizure Kukljice kao i ljubazni domaćini potrudit će se da Vaš boravak bude ispunjen doživljajima jedinstvenog otočkog svijeta.
  Posjetite nas, osjetite ljepote netaknute otočne prirode i provedite najljepše trenutke svog odmora boraveći u ovom malom mjestu za veliki odmor!

 •