Register
Subota Prosinac 16, 2017

Članci

Među značajnije kulturne manifestacije ubrajaju se:

  • ribarske feštice
  • fešta "Gospe od Sniga"
  • izložbe umjetničke fotografije domaćih i inozemnih umjetnika
  • večer čakavske poezije - pjesnička večer kukljiških pjesnika i njihovih gostiju
  • nastup KUD - ova i folklornih skupina na otvorenom

 

Jedna od zanimljivosti Kukljice su i njezini pjesnici, kao što su Tomislav Meštrić, Tomislav Maričić Kukljičanin, Karlo Bačić. Želite li se obogatiti novim saznanjima o otočkom svijetu, upoznajte ljepotu čakavske riječi na jednoj od večeri poezije koje se organiziraju pod nazivom "Čakavska besida". Kao uspomenu na ljetni odmor na otoku, kući možete ponijeti i originalan suvenir - zbirku pjesama čakavske poezije .

 

Međunarodna izložba umjetničke fotografije "Otok i more"

      Posebna vrijednost ove izložbe je u konstantnom podizanju kvalitete izloženih fotografija i prijavljenih autora. Njezin međunarodni značaj i vrijednost leži u različitosti motiva i sudjelovanju autora iz 31 zemlje širom svijeta (preko 1.600 radova u svim tehnikama i temama). Izložba se od početka održava pod pokroviteljstvom International Federation of Photographic Art (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Hrvatskog udruženja fotografa iz Zagreba i Ureda za tehničku kulturu Zadarske županije.
INFO: Gosp. Ante Jaša Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Međunarodna likovna kolonija u Kukljici

Jedna je od nekoliko umjetničkih kolonija na prostoru Zadarske županije. Glavni motivi su otočni svijet i njegovi krajolici koji predstavljaju jedinstveni čarobni spoj oblika, boja i svjetla. Pridružite nam se kao i ostali umjetnici iz Slovenije, Italije, Bugarske, Ukrajine i Hrvatske u proteklih pet godina.

 

Adel Seyoun

Barbara Demšar 

Davorin Rojc

Miran Kordež

Manja Vadla

S. Majkus

Vladimir Bačić

A. Perko

A. Perko

 

 

Klima