Register
Srijeda Siječanj 24, 2018

Članci

Brojne skrivene uvale pružaju neograničene mogućnosti jednodnevnih izleta barkom, kojom se možete zaputiti na obližnje otočiće, kao što je Mišnjak, ali i na susjedne otoke zadarskog arhipelaga Iž, Sestrunj, Rivanj i Dugi otok. Za mnogobrojne ljubitelje mora i podmorja organiziraju se panoramski izleti, za koje Vam na raspolaganju stoje brojni izletnički brodovi.

Sve informacije o organiziranim izletima možete dobiti u uredu turističke zajednice ili na recepciji turističkog naselja "Zelena punta", kao i direktno na izletničkim brodovima.

 

Položaj Kukljice i otoka Ugljana omogućuje vam i brojne izlete na obali ili u njezinom zaleđu. U krugu od 100 do 150 kilometara ne nalaze se samo lijepi otoci, već i mnogi stari i zanimljivi gradovi, te nekoliko nacionalnih parkova i zaštićenih parkova prirode. Zadar i Biograd su vam najbliži, a do njih ćete stići čestim trajektnim vezama. Tek nešto dalje nalaze se dva parka prirode: "Velebit" i "Vransko jezero", te čak tri nacionalna parka: "Paklenica", "Krka" i "Plitvička jezera".

 

IZLETNIČKE MOGUĆNOSTI:

- Utvrda Sv. Mihovil ( 263m) do koje vodi asfaltirana cesta

- Slobodno penjanje Željina ( 219m)

- Razgledavanje stare jezgre Zadra

- Posjet Biogradu n/m

- Park prirode "Telašćica" i NP "Kornati"

- NP "Krka"

- NP "Plitvička jezera"

 

Ugljan tour

  • Muline: villa Rustica, od 1 ili 2 stoljeća
  • Ugljan: samostan Sv. Jeronima iz 15. st., crkva Sv. Kuzme i Damjana
  • Lukoran: ljetnikovac obitelji de Ponte iz 17 st.
  • Sutomišćica: poznati barokni ljetnikovac obitelji Lantana iz 17. st.
  • Preko: otočić Galevac (Školjić) sa franjevačkim samostanom iz 15 st., utvrda Sv. Mihovil 263m, atraktivan panoramski pogled Zadra i arhipelaga
  • Kali: najpoznatije ribarsko mjesto na otoku
  • Kukljica: tradicionalna pučka arhitektura, jedrenjaci i ribarski brodovi u luci

Klima